Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?

Konularımızı Görmek İçin ÜYE GİRİŞİ YAP`manız Gerekmektedir.
ÜYE GİRİŞİ YAP

Eğer Üye Değilseniz Öncelikle SİTEYE ÜYE OL`unuz
FORUMA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Forum - FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ

Burdasın:
Forum => Kimya => FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ

<-Geri

 1 

Devam->


varyans
(şimdiye kadar 37 posta)
30.11.2008 14:22 (UTC)[alıntı yap]
Fermanyasyon Teknolojisi

Fermantasyon büyük moleküllü maddelerin özellikle karbonhidratların mikroor-ganizmalar vasıtasıyla daha küçük moleküllere parçalanmasıdır.

Doğada canlı hücreler tarafından meydana getirilen iki olay denge halinde sürmektedir . Bunlardan birisi asimilasyon , diğeri ise disimilasyondur. Asimilasyon sentez birleştirme disimilasyon ise parçalama - ayırma işlemidir . Disimilasyon solunum veya fermantasyon şeklinde olur . Solunum , organik maddelerin oksidasyonla tam olarak parçalanması CO2 ve H2O meydana gelmesidir.

C6H12O6 + 6O2 ------------ 6CO2 + 6H2O + 672 cal

Fermantasyon, tam olmayan parçalanmadır;

C6H12O6 ------------2 C2H5OH + 2CO2 + 28 cal

Fermantasyon; reaksiyonun oksijen girip girmediğine göre
a) Anoksidatif fermantasyon
b) Oksidatif fermantasyon olarak iki gruba ayrılır.

Anoksidatif fermantasyonda reaksiyona oksijen girmez. Oksidatif fermantasyonda ise reaksiyonun oksijen girmekle beraber parçalanma tam olmaz , CO2 ve H2O oluşmaz.
Anoksidatif fermantasyon ; etil alkol fermantasyonu, laktik asit fermantasyonu, propiyonik asit fermantasyonu ve butirik asit fermantasyonu şeklindedir . Oksidatif fermantasyon, asetik asit fermantasyonu, sitrik asit fermantasyonu , okzalik asit fer-mantasyonu ve fumarik asit fermantasyonu şeklindedir.
Fermantasyon teknolojisi esas olarak yukarıda özetlenen fermantasyon olayına dayanır . Fermantasyon teknolojisinde ham madde ile ürün birbirinden çok farklıdır. Hammadde unsurları proses sırasında tamamen değişerek başka maddelere dönüşür . Fermantasyon teknolojisinde mikroorganizma faaliyeti büyük önem taşır. fermantasyon teknolojisinde biyo kimyasal olaylar işlemin esasını teşkil eder . Ham-madde olarak karbonhidratlar fermantasyon teknolojisinin en önemli unsurudur . Yağların fermantasyon teknolojisinde hiçbir rol ve önemi yoktur . Karbonhidratlar , madensel maddeler , vitaminler , asitler , enzimler , tad ve koku maddeleri , fermantasyon teknolojisinde kullanılan başlıca maddeleri teşkil etmektedir . Vitaminler, mamul maddenin gıda değerini arttırırlar , tad ve koku maddeleri mamul maddenin kalitesini yükseltirler . Asitler ortamın pH' ına etki ederek mikroorganizmaların ve enzimlerin iyi çalışmasına yardımcı olurlar.








Bütün konular: 186
Bütün postalar: 272
Bütün kullanıcılar: 236
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
ÖNEMLİ KONULAR
 

KİMYASAL ÜRETİM
DENEYLER

NOT: Bu konuları görüntülemek için ücretsiz ÜYE olmalısınız.
SINAV NOTUNU ÖĞREN
 

Cumhuriyet Üniversitesi ÖBS

Öğrenci No
Şifre

 
BAZI DERS NOTLARI KISAYOLLARI
 

fiziko kimya sınav soruları

statik sınav soruları

organik kimya ders notları

organik kimya sınav soruları

matematik1 ders notları

matematik1 sınav soruları

malzeme sınav soruları

Malzeme Ders Notu

-diferansiyel denklemler ders notu

Analitik Kimya Ders notu

Kütle ve Enerji Denklikleri

Atatürk ilke ve inkilapları ders notu

Kimyasal Ansiklobediyi Gördünüz mü?

Analitik Kimya Sınav Soruları

 
153097 ziyaretçi (496890 klik)

2008-2015 © Copyright by www.nazge.tr.gg ® Tüm Hakları saklıdır.

Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?

Ücretsiz kaydol