Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?

Konularımızı Görmek İçin ÜYE GİRİŞİ YAP`manız Gerekmektedir.
ÜYE GİRİŞİ YAP

Eğer Üye Değilseniz Öncelikle SİTEYE ÜYE OL`unuz
FORUMA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Forum - Yiyeceklere Karışabilen Kimyasallar

Burdasın:
Forum => Kimya => Yiyeceklere Karışabilen Kimyasallar

<-Geri

 1 

Devam->


varyans
(şimdiye kadar 37 posta)
02.12.2008 17:11 (UTC)[alıntı yap]


Fabrika bacalarından havaya ve akar sulara bırakılan kimyasal atıklar ve ağır metaller, tarım ürünlerine bulaşarak gıda yoluyla bize ulaşıyor.

Özellikle çinko, kurşun, krom ve civa gibi ağır metaller kansere yol açıyor.

Gıda maddelerine ve meşrubata 300’den fazla kimyevî madde karıştırılmakta; Kimyevî boya maddeleri, Kimyevî koruyucu maddeler, Kimyevî renklendiriciler, Kimyevî koyulaştırıcılar.
AB ülkelerinde yasaklanan (Sodyum Benzoat) bazı ketçap markalarında, halen kullanılıyor.

Zararlı böceklere karşı uygulanan prestisitler doz aşımında vücutta kolin esteraz enzimini inhibe ederek asetil kolin birikimine yol açarlar. Kaza ile meydana gelen zehirlenmelerde pestisitlerin yaprak ve topraktaki kalıntıları veya onların toksik dönüşüm ürünleriyle temas sonucu hastalıklar meydana gelebilmektedir. Aşırı dozlarda alınmadıkça organik klorlu pestisitlerin insanlara akut zehirlilikleri enderdir. Bu bileşikler daha çok kronik zehirlenmeler meydana getirmektedir. Sinir sistemini etkiler ve karaciğere zarar verirler.

Şekli bozulmuş, anormal görünümlü sebze ve meyveleri satın almayın. Sebze meyveleri mümkünse mevsiminde tüketin.
Özellikle küçük çocuklara, anne adaylarına, emziren annelere, genç ve çocuklara, sonbahar-kış döneminde yaz meyveleri yedirmeyin.
Çiğ olarak yediğiniz her şeyi bol suyla, bilinçli bir biçimde iyice yıkayın.
Elma, salatalık, domates, kiraz, kayısı gibi kabuğuyla yenen sebze ve meyveleri dikkatle temizleyin, mümkün olursa fırçayla temizleyin, suyla yıkadıktan sonra yiyin.
Lahana, kıvırcık, marul gibi yapraklı sebzelerin en üstteki yapraklarını kullanmayın.
Sebze ve meyveleri kuşkulu durumlarda soymadan yemeyin, pişirerek yemeyi tercih edin



Bütün konular: 186
Bütün postalar: 272
Bütün kullanıcılar: 236
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
ÖNEMLİ KONULAR
 

KİMYASAL ÜRETİM
DENEYLER

NOT: Bu konuları görüntülemek için ücretsiz ÜYE olmalısınız.
SINAV NOTUNU ÖĞREN
 

Cumhuriyet Üniversitesi ÖBS

Öğrenci No
Şifre

 
BAZI DERS NOTLARI KISAYOLLARI
 

fiziko kimya sınav soruları

statik sınav soruları

organik kimya ders notları

organik kimya sınav soruları

matematik1 ders notları

matematik1 sınav soruları

malzeme sınav soruları

Malzeme Ders Notu

-diferansiyel denklemler ders notu

Analitik Kimya Ders notu

Kütle ve Enerji Denklikleri

Atatürk ilke ve inkilapları ders notu

Kimyasal Ansiklobediyi Gördünüz mü?

Analitik Kimya Sınav Soruları

 
153069 ziyaretçi (496844 klik)

2008-2015 © Copyright by www.nazge.tr.gg ® Tüm Hakları saklıdır.

Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?

Ücretsiz kaydol